donderdag 28 december 2017

Bloghop team Utopia

foto van Tryntsje van Duren.
Wat leuk dat je meedoet met de bloghop van team Utopia!!! Ditmaal staat de bloghop helemaal in het teken van de nieuwe spring catalogus en de nieuwe Sale-a-bration catalogus( oftewel de SAB catalogus). Uit de SAB catalogus mag je voor elke €60,00 die je aan Stampin'Up!® producten koopt een gratis cadeautje uitzoeken.
Hoe werkt de bloghop? Je bekijkt het bericht over wat een demo gemaakt heeft met de nieuwe producten. Je leest de tekst, bekijkt alle foto's, doet ideeën op en vult eventueel je wensenlijstje aan. Daarna "hop' je naar de volgende demo door op de knop "volgende" te klikken. Op dat blog doe je hetzelfde nog een keer en hier ga je mee door totdat je bij alle demo's bent langs gehopt en alle ideeën hebt gezien. Dit keer zijn er in totaal 17 deelnemende demo's, dus installeer je lekker met een kop koffie of thee en geniet van al het moois!!!

Ik heb gekozen voor de "magic day" bundel. Een geweldige bundel met stempels en dies van een eenhoorn, een draak, een ridder, een tovenaar en een zeemeermin. Je kunt de figuren zelf inkleuren en dus helemaal afstemmen op degene die de kaart krijgt,

Mijn jongste dochter was gisteren jarig en omdat zij gek is van eenhoorns heb ik voor haar een kaart gemaakt in haar lievelingskleuren geel(daffodil delight) en groen(old olive). Als 3e kleur heb ik gekozen voor paars( rich razzleberry).

Omdat zij 9 jaar werd heb ik 9 eenhoorns ingekleurd en uitgestanst en in polonaise houding gezet, omdat zij vaak bij mij de polonaise doet.
Ik heb de figuren ingekleurd met de nieuwe Stampin' Blends. Deze zijn verkrijgbaar vanaf 3 januari in 12 kleuren. Elke kleur heeft een lichte en een donkere variant, zodat je gemakkelijk schaduwen kunt maken. Ook worden blends verkrijgbaar in de kleuren ivory en bronze. Voor het vervagen van de kleuren( bijvoorbeeld als je net iets buiten de lijntjes bent gekomen) kun je de color lifter gaan gebruiken.
De basiskaart is in de kleur rich razzleberry, met daarop een stuk glimmer paper dazzling diamonds. Daar bovenop heb ik een stuk dsp geplakt "van de "color theory dsp stack". Omdat de kaart al erg druk werd met de 9 eenhoorns, heb ik er behalve de tekst verder geen embellishments opgeplakt.
Toen ik de naam "magic day" bundel las wilde ik graag een magische kaart maken. Ik kijk vaak voor inspiratie op Pinterest en daar kwam ik bij France Martin de "magic color card" tegen. Zij heeft er op You tube een filmpje van gemaakt, waardoor ik de kaart gemakkelijk kon maken.

Ik heb gekozen voor de kleuren "berry burst", "lemon lime twist" en "night of navy". Als 1e heb ik het omhulsel gesneden en bestempeld waar je de kaart in moet schuiven. Voordat je dat omhulsel dicht plakt plak je er een stuk wit cardstock in.
Daarna heb ik op window sheet en op een stuk wit cardstock de tovenaar en de sterren gestempeld. Een stempelafdruk op window sheet heeft even tijd nodig om te drogen, je kunt dit proces eventueel versnellen met behulp van de heattool. Omdat je de stempel op window sheet en op het witte cardstock op dezelfde plek moet stempelen, heb ik hiervoor een soort misti gebruikt.

De gestempelde tovenaar op het stuk witte cardstock heb ik ingekleurd met de Stampin' Blends.

Ik heb eerst het omhulsel afgewerkt, voordat ik de kaart er in heb geschoven.
Bij magie hoort ook glitter vind ik, dus als versiering de glitter washi tape van de "Myths& Magic suite" (waar ook de "magic day" bundel bij hoort), wat witte bling bling sequins van de "metallics seqiun assortment" en een tekst met glitter enamel dots.
Door middel van een stukje jute ribbon blijven de window sheet en het witte cardstock met de ingekleurde tovenaar aan elkaar. Als de kaart in de envelop zit is de tovenaar niet ingekleurd, maar als je de kaart aan de ribbon naar boven trekt worden zijn kleren ineens blauw. Wauw, de kinderen op de verjaardag van mijn dochter waren er helemaal beduusd van:)
Als laatste heb ik een cadeauzakje gemaakt waar je bijvoorbeeld geld of een gift card in kunt doen. Langs de linker zijkant heb ik ook weer een stuk washi tape van de suite geplakt. Op een stuk wit cardstock heb ik met de regenboogkleuren een spoor van sterren gestempeld. De tovenaar heb ik gestempeld, ingekleurd met de blends, uitgestanst en met de hand bijgetrimd. Vervolgens heb ik de tovenaar nog een keer uitgestanst in de kleur night of navy en daarop de ingekleurde afbeelding opgeplakt. Het cadeautje is gemaakt door middel van een rood vierkantje en wat glitter washi tape van de suite.
Zowel de tovenaar als het cadeau zijn met dimensionals op het witte cardstock geplakt. Het witte cardstock is op een mat van "naturally eclectic dsp" geplakt en vervolgens op een mat van night of navy. Als afwerking 3 sterren en een leuke tekst.
Dit was mijn bijdrage, ik hoop dat je het leuk vond en zou het SUper vinden als je een reactie achter laat.
Wil je graag één van deze dingen maken laat het mij dan via deze link weten. Wil je iets bestellen, mail mij of klik op de online shop button links bovenin.
Naar het blog van Yvonne van Bruggen
Naar het blog van Tryntsje van Duren


14 opmerkingen:

 1. Deze set is zo leuk! Gave kaartjes heb je er mee gemaakt. Vooral de eenhoorn-polonaise vind ik geniaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke kaarten, vooral voor kinderkaarten is dit een leuke set.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er geweldig leuk uit, voor kinderkaartjes is dit echt een hele gave set. Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je gave projecten gemaakt. Je had meteen een klik met deze set en ik ben weg van de kaart met de 9 eenhoorns, die in het echt nog net wat mooier is🤓

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk! Vooral de Eenhoorn kaart is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha die eenhoornpolonaise. Je hebt een leuk nieuw scrabble woord bedacht. Super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele leuke kaartjes heb je gemaakt met deze gave set! Leuk ook de 'toverkaart', helemaal in thema.. Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een prachtige set voor kinder kaarten.heel leuk gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuk! Deze set vind ik ook zo gaaf! Ik heb er ook al verschillende kaarten mee gemaakt. Die magic card is echt geweldig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuke set voor leuke kinderkaarten!
  De eenhoornpolonaise is echt te gek!
  Groetjes
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd nog met je dochter. Erg leuke kaart heb je gemaakt. Tof idee om er het aantal eenhoorns van haar leeftijd op te maken. Die magic color card is ook geweldig en erg leuk ook om te maken. Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie creaties met deze magische set.
  Heel fijn uiteinde gewenst en een gezond, gelukkig en creatief 2018 voor jou en je gezin!

  BeantwoordenVerwijderen