vrijdag 2 juni 2017

Bloghoppen!!!

De nieuwe jaarcatalogus is uit en dus gaan we weer gezellig hoppen!!! Als het goed is kom je hier via de blog van Mijke Hartveld.

Dit is voor mij al weer de 6e keer dat ik meedoe met de bloghop van team Utopia en het blijft leuk om jullie te inspireren en te spelen met de nieuwe producten!!! De nieuwe catalogus loopt van 1 juni 2017 tot en met 31 mei 2018 en ik kan je vertellen dat er wel hele leuke hebbedingen in staan:)  
Hoe werkt een bloghop? Heel simpel! Je bekijkt eerst dit bericht over wat ik allemaal gemaakt heb met de nieuwe producten. Je leest, bekijkt, doet inspiratie op en vult (misschien) je wensenlijstje aan. 
Als je klaar bent, klik je onderaan deze pagina op de link "volgende". Dan kom je op de blog van Jacqueline Higler-Veenendaal. Op dit blog doe je hetzelfde nog een keer en hier ga je mee door, totdat je weer terug bent op mijn blog. 
Dit keer bof je dubbel. Niet alleen kun je dit keer 2 dagen hoppen, maar je kunt ook weer een hele gave stempelset winnen. Op sommige blogs zul je een afbeelding tegenkomen met een woord. Verzamel alle woorden van beide blogdagen en stuur het antwoord naar Miranda Mols( zij is de hekkensluiter van vandaag, dus even doorhoppen en je zit op haar blog). Heb je gisteren geen tijd gehad om te hoppen? Via onderstaande link kom je op het blog van Tryntsje van Duren; bij haar begon de bloghop.
Naar het blog van Tryntsje van Duren.
Zoals je ziet hoef je je niet te vervelen vandaag. Dus... pak een kop koffie of thee, installeer je en geniet!!!.

Ik ben in het trotse bezit van de stempelset "this little piggy"; een stempelset waarbij je zowel kunt stempelen als kunt inkleuren en ik heb met beide technieken dan ook een voorbeeld gemaakt.


Het vliegende varkentje sprak mij meteen aan; het heerlijke snoetje dat zegt ÿes ik kan het!!!". De tekst die er bij staat is "she believed she could..."
Op een stuk whisper white cardstock heb ik met behulp van 2 uitgestanste wolken( van de up &away thinlits") en een dauber de lucht gecreëerd. Het gras heb ik door middel van een aquapainter gemaakt; daarna heb ik met een marker wat graspollen getekend. 


In de wolken heb ik met behulp van de trimmer een hele dunne strook uitgesneden. Op een iets bredere strook whisper white heb ik de lucht nog een keer gemaakt en een klein uitgestanst bloemetje geplakt. Op dat bloemetje heb ik een klein stukje dimensional geplakt en daarop het varkentje dat ik gestempeld heb op roze cardstock. Als afwerking wat glittereffect op de vleugels, een hekje met wat ballonnen en een vogeltje.
 . Als je de strook uittrekt zie je niet alleen meer lucht, maar ook een varkentje dat naar de andere kant van de kaart vliegt. She believed she could.....so she did!!!

Om ook de techniek inkleuren te kunnen laten zien heb ik een zakje gemaakt waar je bijvoorbeeld een giftcard in kunt doen. De basis is een kraftzakje waar ik met de "hardwood" stempel een achtergrond op heb germaakt. Aan de linkerkant zit een strook glimmer paper, met daarover heen de swirl van de "swirly scribbles thinlits". Om de swirl kleurrijk te houden heb ik er wat enamel dots opgeplakt. Op whisper white cardstock heb ik een varkentje gestempeld dat op weg lijkt naar een jarige. Ik heb het varkentje ingekleurd met de aqua painter en de watercolor pencils; een techniek die zelfs mij lukt. Inkleuren is niet echt mijn sterkste kant, dus ik had mezelf een leuke uitdaging gegeven:) 
Ik heb met een cirkel stans het varkentje uitgestanst en door middel van 2 opéénvolgende cirkelstansen de blauwe cirkel. Door middel van foamstrips, wat sequins en een windowsheet heb ik van het geheel een schudkaart gemaakt; een techniek die ik je graag wil uitleggen tijdens een workshop!!!
Omdat het varkentje op weg is naar een jarige heb ik bovenaan de kaart een slinger gehangen met de tekst HOERA.
Ik werk als gastouder en toen 1 van de kinderen met een stuk kippengaas thuiskwam, wist ik dat ik daar iets mee wilde doen. En dus heb ik nog even een snelle kaart gemaakt met 2 varkens in hun hok. En wat ze daar doen?? Lekker rollen in de modder natuurlijk!!! 
Als eerste heb ik 2 varkens en wat wolken gestempeld en ingekleurd met een aqua painter en de watercolor pencls. 
Vervolgens heb ik met stempels uit de sets "timeless textures" en "swirly bird" de modder gecreëerd. 
Op een stuk bruin cardstock heb ik de "hardwood" stempel afgedrukt en uit het midden een vierkant gesneden, zodat ik een mooi frame kreeg. Aan de achterkant van het frame heb ik wat kippengaas geplakt en voor de zekerheid vast geniet en het vervolgens over de varkens geplakt.Nog een felicitatie erop en het is een mooie maar simpele kaart. Als extraatje nog een makkelijke en erg leuke activiteit voor tieners; oorbellen maken
Op Krimpie heb ik de varkens gestempeld en ingekleurd met markers. Vervolgens bovenin met een perforator een gaatje maken en volgens de beschrijving van Krimpie de oorbellen in de oven verhitten. 
De oppaskinderen die ik heb zijn in de leeftijd van 5 tot en met 11 jaar en zij zijn een hele middag zoet geweest met het maken van sleutelhangers met deze inkleurtechniek.
   

De materialen die ik heb gebruikt zijn:
* Cardstock: tempting turquoise(#108598), pacific point(#116202), emerald envy(#141420), blushing bride(#131287), crumb cake(#121685), sahara sand(#121695), whisper white(#106549).
* Inktpads: soft sky(#131181), tempting turquoise(#126952) garden green(#126973),rich razzleberry(#126950), sahara sand(#126975), crumb cake(#126975), early espresso(#126974) memento(#132708).
* Markers: flirty flamingo( in color 2016-2018 #141393), pacific point( kleurenfamilie brights 131259), garden green( kleurenfamilie regals #131262), crumb cake( kleurenfamilie neutrals #131261), blushing bride en soft sky( kleurenfamilie subtles #131263).
* Stempelsets: this little piggy(#143922), swirly bird(#141749), lift me up(#142896), balloon celebration(#140675), hardwood(#133035),
* Watercolor pencils(#141709).
* Glimmer paper dazzling diamonds(#135315).
* Stella of wink glitter brush clear(#141897).
* Solid baker's twine whisper white(# 124262).
* Enamel shapes brights(#141680).
* Kraftzakje uit eigen voorraad.
* Sequins uit eigen voorraad.
* Distresser.
* Nietmachine.
* Kippengaas.
* Krimpie.
* Oorbelhangers.
* Perforator.
* Oven.
* Multipurpose liquid glue(#110755).
* Dimensionals(#104430).
* Mini glue dots(#103683).

Ik hoop dat je hebt genoten van mijn bijdrage en dat je een duidelijk beeld hebt van wat je met de nieuwe producten kunt. Wil je graag één van deze dingen maken, laat het mij dan via deze link weten. Mocht jij ook iets willen bestellen, mail mij of klik op de online shop button links bovenin. Altijd gezellig als je aanschuift bij een workshop of bij koffie& kaart. Ik vond het leuk dat je even langs kwam. Ik vind het echt SU-per als je mijn blog gaat volgen en even een berichtje achter laat.


Heel veel plezier bij het blog van Jacqueline Higler-Veenendaal!!!

Groetjezzzz, Henriëtte.


 Naar het blog van Jacqueline Higler-Veenendaal
Naar het blog van Jacqueline Higler-Veenendaal.
Naar het blog van Mijke Hartveld.

9 opmerkingen:

 1. Wat een gave ideeën! Bedankt! Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk joh...ik vind dit de leukste set uit de catalogus !
  Ik heb m ook maar niet de bloghop mee gemaakt.
  Een aanrader oor iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu ik jou blog-hop zie ga ik de varkentjes steeds leuker vinden, leuk gemaakt!
  Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat heb je hard gewerkt. Allemaal zo leuk! :-)
  En de 6e keer alweer aan de bloghop ja? Geen idee hoevaak ik al meegedaan heb. Ik zal straks eens kijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gave uitwerkingen heb je gemaakt met de varkentjes Zeg, Nu ben ik er zeker van dat ik ze wil. Bedankt hoor;-p
  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De varkentjes zijn zo schattig! Vooral de modderexemplaren vind ik gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi
  wow wat een super leuke kaarten, ja wat is die gaaf en schattig he die stempel hij staat hoog op mijn lijstje maar eerst flink sparen.....
  succes met de hop. ik hop nog even verder

  groetjes manon

  BeantwoordenVerwijderen