donderdag 29 september 2016

Bloghop.Kijk je vaker op mijn blog: Leuk dat je er bent en heel veel plezier met genieten!!!
Ben je voor het eerst op mijn blog: WELKOM!!! Kijk lekker rond en geniet van creaties gemaakt met de nieuwe producten uit de herfst/winter catalogus. Als het goed is kom je hier via de blog van Cynthia van der Wilk-Hoedeman.

Hoe werkt een bloghop? Heel simpel! Je bekijkt eerst dit bericht over wat ik allemaal gemaakt heb met de nieuwe producten. Je leest, bekijkt, doet inspiratie op en vult (misschien) je wensenlijstje aan. Ik moet je alleen wel waarschuwen; de kans dat je een lang wensenlijstje krijgt is erg groot, want er staan weer zoveel leuke artikelen in de nieuwe catalogus!!
Als je klaar bent, klik je onderaan deze pagina op de link "volgende". Dan kom je op de blog van Ingrid Reyners. Op dit blog doe je hetzelfde nog een keer en hier ga je mee door, totdat je weer terug bent op mijn blog. Dus... pak een kop koffie of thee, instaleer je en geniet!!!.

Ik heb gekozen om iets te gaan maken met de stempelsets "star of light"en "frosted medallions". 
De 2 stempelsets en het doosje waar mijn ideeën mee begonnen.
Aan het einde van mijn blog vindt je het lijstje met de materialen die ik gebruikt heb.

Toen ik de stempelset "star of light"zag, had ik meteen het idéé om iets anders er mee te gaan maken dan een kerstkaartje. Door de sterren en de teksten zijn kerstkaarten zo voor de hand liggend. Door de stempel van de sterrenstof( rechtsonder op het doosje), kreeg ik beelden van prinsessen en magie. Niet zo onlogisch, als je weet dat ik gastouder ben( van voornamelijk meiden...). Langzamerhand ontstond het idéé om dingen te maken voor een magisch prinsessenfeest. Ik heb gewerkt met de kleuren rich razzleberry, sweet sugarplum, sahara sand, whisper white en zilver.

De 1e creatie die ik gemaakt is datgene waar het met een feestje allemaal mee begint; de uitnodiging.

Ik ben begonnen met een stuk aquarelpapier te kleuren door middel van de watercolour techniek. Een techniek waarbij je met een aqua painter en een inktpad kunt verven. Een erg leuke techniek door het kleurenverloop dat je krijgt. 
Vervolgens heb ik de sterrenstof op het watercolour papier geëmbost met zilver embossingpoeder. Dit blijft toch mijn favoriete techniek; je kunt er zoveel leuke dingen mee doen.
Op een stuk white whisper cardstock heb ik de tekst gestempeld en er wat paillets bij geplakt. Ik heb de tekst met dimensionals op de kaart geplakt.
Ik heb op vellum een ster gestempeld en dit even goed laten drogen. Op vellum duurt het iets langer voordat de inkt droog is, maar het resultaat is wel erg mooi. Ik heb de ster uit zowel vellum als uit cardstock gestanst en de ster van vellum boven op de andere ster geplakt( door middel van hele kleine druppels glossy accents in de puntjes van de ster). In het midden van de ster en verdeeld over de kaart zitten rhinestones en witte sterretjes. 


Bij elke verjaardag hoort ook een cadeautje. Ik vind het leuk om met zo'n feestje het cadeautje spannend in te pakken en laat Stampin' Up® nu net leuke doosjes hebben!!!
Ik heb als 1e met rich razzleberry inkt en een sponge dauber de randen van het doosje bewerkt, zodat de felheid van de kleur wit minder word. Een trucje dat ik vaker gebruik om er voor te zorgen dat de witte kleur niet te overheersend is.
Op een strook sweet sugarplum cardstock heb ik wat grote en kleine sterren gestempeld. Deze strook heb ik met tear& tape rondom het doosje geplakt. Vervolgens heb ik het omhulsel weer om het doosje gedaan en rondom het omhulsel een stuk zilver lint geplakt met tear& tape. Ook op de deksel van het doosje heb ik een stuk zilver lint geplakt. Op het zilver lint heb ik op elke kant van het doosje een ster geplakt( een ster van vellum op een ster van rich razzleberry plakken). Op de deksel heb ik een ster van rich razzleberry en een ster sweet sugarplum cardstock geplakt. Op elke ster heb ik een rhinestone geplakt om het af te maken. Deze versiering kun je ook rond een (plastic) bekertje plakken en je hebt een geweldig iets om het drinken voor de gasten of een tractatie voor school in te doen!!! 
Als laatste heb ik een versiering voor op het feestje gemaakt; de slinger. 
Op een groot stuk watercolour papier heb ik mij uitgeleefd met de 3 inkt; rich razzleberry, sweet sugarplum en sahara sand. Nadat het papier goed droog was heb ik er vlaggetjes van gesneden en op de vlaggetjes de sterrenstof en kleine sterren gestempeld. 
Met het zilver lint heb ik de letters HOERA gevormd en de vlaggetjes afgewerkt met rhinestones en paillets. 
Om de slingers te verbinden heb ik ze aan een stuk stevig touw geniet.
Het lijkt veel werk, maar ik kan je vertellen dat het reuze meevalt. Daarnaast vond ik het erg gaaf om te maken:)


Mijn laatste bijdrage is een kaart met de stempelset "frosted medallions". Ik heb bij deze kaart gekozen voor andere kleuren; island indigo, old olive en early espresso.
Op een kaart van island indigo cardstock heb ik wat sterren gestempeld in dezelfde kleur. Daarop heb ik een stuk design papier geplakt. 
Op een stuk whsiper white heb ik eerst met sponge daubers en early espresso 2 hoeken bewerkt en daarna met old olive de medallions gestempeld. Op vellum heb ik de tekst gestempeld en dit goed laten drogen. Het vellum heb ik aan de zijkant gescheurd en met glue dots op de kaart geplakt. Op de plekken waar je de glue dots zag heb ik een enamel geplakt.  
Ik heb het whisper white op de kaart geplakt en de basiskaart her en der met rhinestones versierd totdat ik tevreden was. Deze kaart heeft een niet zo'n moeilijke lay-out die je in meerdere kleuren kunt maken. In andere kleuren geeft de kaart weer een heel andere uitstraling. En op die manier kun je er een kerstkaart, een verjaardagskaart of een beterschapskaart van maken. Gewoon met dezelfde stempelset, maar met een andere tekst:) 
Dit zijn de materialen die ik gebruikt heb:
* Note cards& envelops crumb cake(#133766).
* White gift boxes(#142000).
* Inktpads rich razzleberry(#126950), sweet sugarplum(#141395) sahara sand(#126976), island indigo(#126986), old olive(#126953) en early espresso(#126974).
Cardstock rich razzleberry(#119981), sweet sugarplum(#141423), whisper white(#106549) en island indigo(#124390).
# Brights designer series paper stack(#138434).
* Vellum cardstock(#106584).
* Watercolor paper(#122959).
* Aqua painters(#103954).
* Sponge daubers(#133773).
Star of light photopolymer bundle(#143508).
* Frosted medallions clear-mount stamp set(#142189).
* Stampin' emboss powder silver(#109131).
* Heat tool(#129055).
* Versamark(#102283).
* Embossing buddy(#103083).
Stampin' dimensionals(#104430).
* Tear& tape adhesive(#138995).
* Mini glue dots(#103683).
* Rhinestone basic jewels(#119246).
* Brights enamel shapes(#141680).
* Metallics sequin assortment(#138390).
Fancy frost sequins(#142519).
* 3/8" (1 cm) Glitter ribbon combo pack(#142015).

Ik hoop dat je hebt genoten van mijn bijdrage en dat je een duidelijk beeld hebt van wat je met de nieuwe producten kunt. Wil je graag één van deze dingen maken, laat het mij dan via deze link weten. Mocht jij ook iets willen bestellen, mail mij of klik op de online shop button links bovenin. Altijd gezellig als je aanschuift bij een workshop of bij koffie& kaart. Ik vond het leuk dat je even langs kwam. Ik vind het echt SU-per als je mijn blog gaat volgen en even een berichtje achter laat.
Heel veel plezier bij het blog van Ingrid Reyners!!!

Groetjezzz,

Henriëtte.
Om naar het blog van Ingrid Reyners te gaan.

17 opmerkingen:

 1. Wauw, jij hebt ook al zoveel gemaakt. Paars en wit en glitter. De perfecte combinatie als je het mij vraagt. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk Henriette, zo'n prinsessenset!! En zo veel verschillende projecten. Mooi gemaakt! Groetjes, Natalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk zo een verjaardags set en dat met een nieuwjaars stempelset, goed gevonden! en ook het laatste kaartje is erg mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gedaan Henriette!
  Groetjes Nicolet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie werkstukken allemaal! Je hebt er echt een eigen draai aan gegeven, leuk!
  Creatieve groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De set staat op mijn verlanglijstje en nu nog hoger....!
  Groetjes Marlous

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke, verschillende projecten heb je gemaakt zeg. Echt erg leuk. Ik vind vooral de Happy New Year kaart erg mooi.

  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. een slinger, wat een super idee....en erg erg leuk om te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind die laatste kaart erg mooi geworden. Groetjes Muriel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. SUper mooie creaties. Gave kleuren heb je bij elkaar gebruikt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een feestelijk creaties heb je gemaakt! leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig, wat een mooie stempels he? Heerlijk om creatief mee te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een hoop verschillende projecten heb jij gemaakt, leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuk idee, zoveel verschillende projecten Henriëtte. Mooi, die kaart met die zelfgemaakte achtergrond.

  BeantwoordenVerwijderen